BALIKESİR / SAVAŞTEPE - Zafer İlkokulu

Ock

Okulumuzda genel temizlik yapıldı.Sınıfların boya-badana yenilendi

Ock

Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilerle etkinlikler yapıldı, günün anlam ve önemiyle ilgili bilgiler verildi.'Vatan ve Bayrak' konulu şiirler yazıldı.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle beraber şehit ve gazi ailesine ziyarette bulunuldu.Emniyet ve Jandarma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Vatan toprağına düşen şehitlerimiz,
Gözlerimizde yaş, yüreklerimizde özlem.

Onlar ki vatan için canını feda etti,
Gururumuz, onurumuz, kahramanlarımız.

Rüzgarla söylemeye gelmez bu acı,
Gözyaşları süzülür her bir hatıra taşı.

Güneş batarken ve gün doğarken,
Şehitlerimizin hatırası aydınlatır gönlümüzü.

Toprağa düşen her bir yiğit evladı,
Bizlere özgürlük, bağımsızlık hediye etti.

Dualarla anıyoruz onları her an,
Vatan için canlarını veren şanlı insan.

Şehitlerimiz, unutmayız sizi asla,
Yattığınız toprak bizim için kutsal.

Ara

100. yıl etkinlikleri kapsamında okul olarak oluşturduğumuz projelerimizden ilki olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında 100. yıl kareografisi oluşturduk.Öğrencilerimizle coşkuyla kutladık.

100 Oyuncak Atkı Bere
  Doğuda depremden etkilenen ve zor şartlarda eğitim gören öğrencilerimize bir nebze katkı sağlamk amacıyla Zafer İlkokulu idare,personel,öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ve velilerimizle okulumuz Yaşam Beceri Atolyesinde oyuncak ve atkı,bere yapımını gerçekleştirdik.
Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Anaokulu etkinlikleri, okul öncesi eğitim-öğretim döneminde çocukların öğrenme sürecini hızlandırmak, sosyal, görsel, duygusal, işitsel zekalarına olumlu bir biçimde destek olmak, onların yeteneklerini ortaya çıkarmak, gelişimlerini desteklemek ve okul çağına hazırlamak için anaokulları ve kreşlerde uygulanan etkinliliklerin bütünüdür. Etkileri bakımından çok önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra onlara paylaşmak, sabretmek, duyarlı olmak ve empati kurmak gibi duyguları olumlu bir biçimde öğretmeyi amaçlar.

Ara

Etkileşimli kitap okuma (EKO), okuyucu ile dinleyicinin zamanla rolleri değiştiği, okuyucunun sorular sorarak dinleyeni okuma sürecine dahil ettiği ve etkileşimin en yüksek oranda sağlandığı bir okuma yöntemidir. Bu yöntem ile aktif dinleyici ve sorgulayıcı rolündeki çocuğun yetişkin yardımıyla hikaye anlatıcısı olmayı öğrenmesi beklenmektedir. .Buradan hareketle okulöncesi yaş grubu çocuklarıyla yapılacak çalışmalarda aile desteği almak çalışmanın amacına ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Okuduğunu dinlediğini anlayan, sorgulayan, yaratıcı ve eleştirel düşünmeyi amaçlayan bir nesil için çocuğun ilk etkileşimde bulunduğu yakın çevresi olan ailesinden destek alınarak 5-6 yaş grubu okul öncesi çocuklarının aileleri ve öğretmenleriyle etkileşimli kitap okuma etkinlikleri yapılması planlanlanmıştır.

Ara

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri  düzenlendi.

12-18 ARALIK YERLİ MALI HAFTASI

Ara

Okulumuz müdürü Şengül ÇETİN  başkanlığında öğretmenlerimiz ,diğer personel ve  velilerimizin katılımıyla 2023-2024 Okul Aile Birliği Toplantısı yapıldı.

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında  etkinlikler yapıldı

Ara

Okulumuzda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Etkinlikleri kapsamında İnsan Hakları konulu etkinlikler yapıldı

Ock

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönemi sona ererken öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.